Inspiratie van het Drijvende Eiland

Deze lay-out is een idee van een Japanse cartoonfilm “Laputa”. Het verhaal beschrijft een toekomst buiten onze leeftijd, in een tijd waarin mensen vertrouwen op technologie maar de hele civiele, technologische en natuurlijke wereld zijn ineengestort. Een paar honderd jaar passeert met de natuur, maar er zijn nog steeds moeite om in een nieuw milieu op een drijvend eiland te leven. Er zijn sporen van civiele en technologische artikelen, maar niemand weet waar het vandaan komt en hoe het te gebruiken is. Het drijvende eiland is een zeer hightech kasteel dat rond een grote boom staat. Er is een robot in het kasteel dat als dienstverlener optreedt om de natuuromgeving in het kasteel te beschermen. Ik vond dit een heel interessant onderwerp, iets dat lijkt op de heetste filmfilm “Avatar”.

De titel van deze aquascape is “Beyond the Nature”. Het werd geselecteerd om hetzelfde thema als “Laputa” te omschrijven met iets dat we niet weten en we kunnen niet controleren maar inherent zeer dicht bij de aanraking van de natuur.
Terwijl het zwevende eiland niet in deze lay-out gemakkelijk aanwezig is, heb ik een visuele illusie gebruikt om een ​​raster op het achterste glas te monteren, zodat de plant groeit, het hele raster is gemaskeerd door de plant. Het is alsof het kasteel wordt gemaskeerd door de boom in de film.

Idee aan het leven brengen

Ik start meestal mijn lay-out zonder een concrete afspraak, beginnend met thema of visueel idee, zoals mijn ‘Waterfall’ en ‘Glacier Valley’ aquascapes. Ik begon met mijn geselecteerde en begon een zoektocht naar een referentiefoto. Meestal zal ik strekken trekken na verwijzing naar een aantal foto’s, maar het is niet het plantenplan; Het is gewoon een ontwerp van het potentiële landschap. Zodra de layout is bevestigd, zal ik specifieke planten, rotsen, hout plannen om elk element in mijn laatste rek te presenteren.

In deze lay-out presenteren de voorgrond de top van een helling, en de achtergrond is het drijvende eiland in de lucht. Ik heb de voorgrond een beetje gebogen van voor naar achter om een ​​visoog effect door een lens te herhalen. Het midden van de achtergrondvoorgrond is bedekt met zand om een ​​verre eind te presenteren, dus alle verhoudingen moeten klein zijn. Als ik het nogmaals zou doen, zou ik de middelgrote Blyxa japonica planting aan de rechterkant willen verbeteren. Aanvankelijk wil ik wat planten gebruiken om het zwevende eiland te evenwicht, maar dat vernietigt het perspectief en het aandeel van de lay-out.

Het zwevende eiland is gebaseerd op het eerder beschreven raster. De basis is deksel met een dunne laag substraat en kleine rotsen met een mosje tussen hen. Staurogyne sp. Worden geplant op de dunne laag van het substraat. Naarmate deze plant uitgegroeid is, moet ik de groeitempo’s van de specifieke plantengroeven aanpassen, omdat sommige groeien sneller en langzamer dan andere gebieden, vooral op de bodem van het eiland. Gelukkig had ik een backlighting setup op mijn tank, dus ik gebruik de extra achtergrondverlichting om hen te helpen groeien. Als waterplanten begon ze een dichte indeling te vormen van mijn eerste ontwerp.