In de aquascaping wereld zijn de twee meest geformuleerde stijlen de aquascaping stijl en de Nederlandse aquascaping stijl. Iwagumi aquascaping-stijl is echter langzaam populariteit.

Als de oudste aquascaping-stijl richt de Nederlandse stijl zich vooral op de groei en de regeling van waterplanten.

Met tal van waterplanten planten een mooie Nederlandse aquascape een rijk contrast met subtiele kleur en textuur, maar behoudt ook een hoge dichtheid van het plantenleven.

Een aquascaper die een Nederlandse aquascape wenst te ontwerpen, moet de groei van planten kunnen zien en voeden, zodat het eindresultaat in lijn is met zijn of haar intenties, wat een goed inzicht vereist in het kweken van waterplanten.

Naast de teelt van de planten, zijn er tal van andere belangrijke aspecten om te overwegen, zoals de gezondheid van je aquascape, de selectie van de planten en de algemene indeling.

Hoofd onderdelen

De waterplanten van uw ontwerp zijn het middelpunt van een Nederlandse aquascape.

Als gevolg hiervan is het ongelooflijk belangrijk voor de aquascaper om te begrijpen hoe het plantenleven te planten, te combineren en te organiseren, zodat de definitieve regeling esthetisch en evenwichtig is.

In tegenstelling tot een natuurstijl aquascape zijn Nederlandse aquascapes niet ontworpen om een ​​natuurlijke omgeving of een specifiek ecosysteem te nabootsen.

De ontwikkeling van deze stijl is een bewijs van de ingewikkeldheid van het voorspellen van uw eindproduct en het cultiveren van het systeem om te kijken hoe het groeit en wordt wat oorspronkelijk was gedacht.

Basis ontwerp en lay-out
Het bepalen van een evenwicht tussen plantendichtheid, verscheidenheid, kleur en eenvoud is essentieel voor het creëren van een Nederlandse aquascape.

Terracing is een gebruikelijke praktijk die de aquascaper in staat stelt de diepte door te brengen in het gebruik van waterplanten.

Door het creëren van niveaus en gebieden van een bepaalde soort, is de aquascape efficiënter georganiseerd en op zijn beurt zorgt het voor contrast en andere esthetiek.

70% AQUATIC PLANTS
Meer dan 70% van het aquarium moet geplant worden met verschillende soorten waterplanten.

Houd er rekening mee dat eenvoud een gemeenschappelijk thema is in de Nederlandse aquascapes; Als u te veel variatie of kleur heeft, kan het eindresultaat negatief beïnvloeden.

Het gebruik van de ‘rule of thirds’ en het creëren van enkele brandpunten zijn de beste praktijken om de dichtheid, minimalisme en organisatie in je aquascape te behouden.

Ten slotte moet ook kleur, contrast en ruimte worden overwogen bij het planten van uw aquascape.

Het contrast tussen objecten is essentieel voor de algemene esthetiek en het gebruik van de ruimte creëert organisatie tussen uw planten.