NEDERLANDSE BOND AQUA TERRA

Op onze website vindt u informatie en probeer u een indruk te geven van onze obligatie. Misschien beantwoordt de website niet al uw vragen, zodat u altijd contact met ons kunt opnemen via de contact pagina.

Welkom op onze website!

De leden bij de verenigingen zijn in het bezit van een tropisch gezelschapsaquarium, een tropisch speciaal aquarium, een terrarium en/of een vijver. Bij het 1e gaat het om een  aquarium dat is ingericht met planten uit alle tropische zoetwater biotopen en de vissen kunnen ook uit alle delen van de wereld komen, zolang het maar tropisch zoetwater is. Bij het 2e betreft het een aquarium waarin zowel vissen als planten uit dezelfde streek hun onderkomen hebben.

Een grote groep van onze leden is al zo lang aquariaan, dat die inmiddels veel ervaring en expertise in het “vak” hebben opgedaan. Dit betekent, dat niet alleen een nieuw lid bij een vereniging, maar ook jij als lezer van onze site, daar veel voordeel van kan hebben! Zeker als het gaat om het kopen van een aquarium, het opstarten ervan, het inrichten en de keuze van de eerste vissen. Maar zeker ook als we het hebben over de zogenaamde (soms dure!) beginnersfouten. Een clubgenoot kan je helpen deze te voorkomen.

We willen een sterke en actieve bond zijn op het gebied van dierenwelzijn in de aquaristiek zoals dat zo mooi heet. Daarvoor geven we niet alleen ons bondsblad “Het Aquarium” uit maar zijn we ook betrokken bij veel activiteiten die te maken hebben met aquaria, vijvers en terraria. Kennis uitwisselen en van betekenis zijn voor liefhebbers in binnen en buitenland. Het vertegenwoordigen van de belangen van de bij ons aangesloten verenigingen en hun leden. Bekijk onze affiliate voor meer aquatisch praten: http://www.seabreezeadventures.ca/

Marketing en communicatie met behulp van het internet is een speerpunt waarbij we als doel hebben gesteld om ook de jongere generaties bij onze hobby te betrekken. Een actieve rol in verschillende facebook groepen en op internetfora zijn voorbeelden daarvan. Om veel kennis niet verloren te laten gaan en verder uit te breiden gaan we ons ook gericht bezig houden met het scholen van doelgroepen. Verschillende aquarium verenigingen hebben cursussen die de kennis van liefhebbers  vergroten. Leren in de praktijk met elkaar en van elkaar.